Kreativ med læderpapir

Kreativ med læderpapir

Kast dig ud i kreativitet med læderpapir.
Du kan både sy, stryge, udstanse, klippe og male på det med tekstiltusch. Du kan også lave smukke effekter med en el-brænder eller overføre motiver med transferpapir. Mulighederne er mange, og her på siden finder du nogle idéer til hvad du kan lave og bruge.


2. 

Alle idéer

/40 /80 /120
  1. 1
  2. 2
/40 /80 /120
  1. 1
  2. 2

LÆDERPAPIR – SPECIALBEHANDLET KRAFTIGT PAPIR

Med læderpapir får du specialbehandlet kraftigt papir, der minder om læder. Overfladebehandlingen giver læderpapiret de særlige egenskaber, at man kan sy i det, dekorere og vaske det – ala tekstil – og at det er superstærkt ligesom læder. Læderpapiret fås i ark og strimler – både i forskellige farver samt med og uden print – så du selv kan skabe flotte kreationer. Derudover tilbyder vi også en lang række færdigsyede emner i læderpapir, fx tasker, pung, penalhus m.m., som du fx kan dekorere.

HVAD ER LÆDERPAPIR (EGENSKABER OG FORDELE)?

Læderpapir er lavet af cellulose og latex og har en overflade, der ligner læder. Som skrevet ovenfor er det altså specialbehandlet papir, der ligner læder. Det gør også læderpapiret helt unikt, da det favner alle de kreative egenskaber og muligheder, som du finder i både papir og tekstil. Derfor kan du både sy, stryge, male og klippe læderpapir. Desuden er det endda vaskbar papir, da det tåler vask på 40 °C, hvorved det får et mere rustikt look. At sy i læder kan være svært, men læderpapirets kvalitet og egenskaber gør det meget nemmere at sy i fremfor almindeligt læder.

STORT UDVALG AF LÆDERPAPIR

Hos CChobby har vi et stort udvalg af læderpapir. Her finder du både læderpapir i ark, flettestrimler, stjernestrimler, udstansede figurer og færdigsyede emner. Arkene og læderpapir strimlerne fås i flere forskellige farver, ligesom de fås både med og uden print.

HOME DECOR MED LÆDERPAPIR

Læderpapir kan bruges i et væld af hobbyprojekter og er især oplagt i forbindelse med DIY boligtilbehør. Her kan du nemlig lave det flotteste pynt til boligen – både rene pynteting, men også flere brugsting, der er anvendelige i dagligdagen. Læderpapir i boligen giver et flot, naturligt og råt udtryk i boligen, som fungerer perfekt i kombination med den enkle, skandinaviske stil – lige som man ser det i boligtrenden Nordic Boheme.

Lav fx din egen træknage med stropper af læderpapir eller en vasketøjskurv syet i læderpapir, som selvfølgelig kan bruges til vasketøj, men også til opbevaring af fx plaider. Mangler du en mindre opbevaringspose, kan du også selv lave en pose syet i mønstret læderpapir, som du også kan bruge som urtepotteskjuler. Er du ikke meget for selv at sy, så brug vores færdigsyede opbevaringsposer i læderpapir, som du selv kan dekorere. Se fx denne deko på opbevaringspose i læderpapir. Du kan også nemt lave en lille kurv i læderpapir sat sammen med nitter – en simpel teknik, der heller ikke kræver symaskine.

Vores flettestrimler i læderpapir er også helt oplagte til diverse DIY boligtilbehør. Lav fx en flot ampel af læderpapir strimler og nitter eller en kurv flettet i læderpapir flettestrimler og lukket med lædersnøre. Mulighederne for at anvende læderpapir til home decor er altså mange, og det er stort set kun fantasien, som sætter grænser.

LÆDERPAPIR OG RATTAN – EN NATURLIG KOMBINATION

Bæredygtighed og miljø fylder mere og mere i boligindretningen, hvor især naturlige og organiske materialer såsom rattan, søgræs og bambus hitter stort.

Takket være deres lange holdbarhed og fordi de er hurtigt voksende, er bambus og rattan nogle af naturens mest bæredygtige materialer. Særligt rattan forbinder mange måske med 70’erne, men i dag er rattan altså i høj grad tilbage i boligmoden, hvor det fungerer godt i den skandinaviske boligindretning. Derudover passer materialer som bambus og rattan perfekt sammen med vores veganske læderpapir, da både materialerne og de naturlige farvesammensætninger forstærker det naturlige og organiske udtryk, som er supermoderne. Derfor finder du her på siden også flere idéer til boliginteriør, hvor læderpapir kombineres med bl.a. rattan (som rørflet) og bambus.

Lav fx din egen lampeskærm af læderpapir og rørflet af rattan eller en opbevaringspose af læderpapir dekoreret med rørflet af rattan. Med et ophæng af bambusringe med blade af læderpapir kan du desuden tilføje en flot organisk detalje i boligindretningen.

Med læderpapir får du altså et unikt materiale i høj kvalitet, som er velegnet til rigtig mange hobbyprojekter og oplagt at kombinere med organiske materialer som fx rattan.